2024届名校大联盟·高三月考卷(二)英语试题
本文从以下几个角度介绍。
-
1、2024名校联盟四月联考二
2、名校联盟2023-2024高三四月联考
3、2023-2024名校联盟高三4月联考(二)
4、名校联盟2023-2024学年高三4月联考二理综
5、名校大联考2023-2024高三第四次联考英语答案
6、名校联盟2023-2024学年高三4月联考(二)英语
7、2023-2024名校联盟高三四月联考二
8、2023-2024名校联盟高三4月联考
9、2024名校联盟四月
10、名校联盟高三2024二月联考
教学金国©©所名接单元测试示范寒之札记moist air rises to meet cold air,which builds up electrical charge.When that charge is over a certain amount,lightning strikes.Because places like Alaska have relatively cold,dry air,thunder-storms only form sometimes."This phenomenon is very sporadic,and it's very difficult to measure accurately over longtime periods,James T.Randerson,study co-author and professor in the Department of EarthSystem Science at the University of California,Irvine,said in the press release."It's so rare tohave lightning above the Arctic Circle.""Given the large amount of permafrost soil carbon stored in northern ecosystems,this analy-sis highlights the importance of improving lightning monitoring in the Arctic and the need to devel-op better models of lightning,fire dynamics,and feedback with vegetation and soils,"concludedthe researchers.32.What is the end result of "lightning-fire-vegetation feedback loop"?A.Higher rates of wildfires.B.Permafrost loss.C.Thicker deciduous trees.D.Climate warming.33.What is paragraph 4 mainly about?A.How lightning causes wildfires.B.What the thunderstorm is like in the Arctic.C.Why lightning seldom happens in the Arctic.D.What leads to the increasing lightning in the Arctic.34.Which of the following can best replace the underlined word "sporadic"in paragraph 5?A.Serious.B.Irregular.C.Evident.D.Common.35.In which column of a magazine can we most probably find the text?A.Adventure.B.Culture.C.Scientific Discovery.D.Financial Disaster.【答案与解析】因为气候变暖,北极雷击将会加倍,从而引发更多野火,这可能会引发一个反馈回路,向大气释放大量的碳。32.D根据第3段可知,气候变暖增加北极雷击,闪电一火灾一植被反债回路的最终结果将是大量的碳被释放到大气中,使气候变暖。33.C根据第4段可知,通过雷电形成原理,说明像阿拉斯加这样空气相对寒冷千燥的地方,雷电只是偶尔形成。34.B根据第4段未尾可知,北极圈雷电现象只是偶尔形成;再根据第5段第1句后半部分可知,科学家们很难长时间对此进行清确测量。由此可推知,画线词意为“不规律的”。35.C根据第1段及全文可知,科学家们发现,气候变暖可能在北极圈引发一个反馈回路。由此可知,本文选自杂志的科学发现专栏。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项巾选出可以填入空白处的最佳选项。选项巾有两项为多余选项。Some of us shake hands,and some kiss or hug.36 These ways of greeting may becommon in Europe and the Americas,but they don't mean much in other countries around theworld.Take a trip around Asia,for example.Here are some of ways of greeting you'd probablyhave to learn if you lived there.With 1.4 billion residents,China has the world's largest population.37 Many Chinesepeople say"hi"with a simple nod of the head,but older Chinese people put their hands together,fingers between fingers,in front of their throat and then nod.After China,India is the world's most populated country with 1.3 billion people.38 To42【23新教材·DY·英语-R-选择性必修第一册-G DONG】
本文标签:
名校大联盟答案