炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语正在持续更新,本期2024衡中同卷单元卷答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。

本文从以下几个角度介绍。

    1、炎德英才雅礼中学2024高三月考四英语
    2、炎德英才大联考雅礼中学2024高三月考试卷四
参考答案及解析4.D【解析】主旨大意题。通读全文,文章第一段介绍了生物打印技术的概念:第二段举例介绍生物打印技术使用的过程:第三段提到了生物打印技术现在可以打印相对简单的结构,但同时还面临着挑战;第四段提到了生物打印技术在未来医学方面的前景,这项技术带来了很多可能性。据此可知,本文主要讲述了生物打印技术的概念、打印过程、面临的挑战及发展潜力。故选D。B【语篇导读】本文是一篇说明文。文章讲述了在《自然机器智能》杂志上发表的一项研究中,俄亥俄州立大学的研究人员展示了人工智能(AI)如何能够跟踪临床试验,识别用于重新使用的药物,这一解决方案有助于推动创新治疗。5.C【解析】推理判断题。根据第二段When doctorsprescribe drugs that have been approved by the Food andDrug Administration (FDA)for purposes different fromwhat is printed on the labels,the drugs are being used"off-label".Just because a drug is FDA-approved for aspecific type of disease does not prevent it from havingpossible benefits for other purposes可知,“标示外”药阅读理解科学教育类物的用途超出了原来的用途。故选C。A6.A【解析】细节理解题。根据第二段the drugs are【语篇导读】本文是一篇说明文。主要介绍了生物being used "off-label".Just because a drug is FDA-ap-打印人体器官技术。proved for a specific type of disease does not prevent itl.B【解析】段落大意题。根据第一段Bioprinting is afrom having possible benefits for other purposes.和第三branch of regenerative medicine currently under develop-For example,Metformin,a drug that is FDA-ap-ment.It is a biological cousin of 3D printing,a tech-proved for treating type 2 diabetes,is also used to treatnique that deposits layers of material on top of each otherPCOS (a disease of women),and other diseases.Traz-to construct a three-dimensional object..可以推断本段简odone,an anti-depressant with FDA-approval to treat单介绍了生物打印技术。故选B。depression,is also prescribed by doctors to help treat2.A【解析】细节理解题。根据第二段Let's say youpatients with sleep issues可知,二甲双胍和曲唑酮的want to print a meniscus(半月板),which is made up of相似之处是这两种药物都适合症外使用。故选A。cells called chondrocytes.First,you will need a healthy7.D【解析】词义猜测题。根据第五段When workingsupply of them for your bioink.可知此处them指的是with real-world data,confounders could number in thechondrocytes,.因此,生物打印半月板的第一步就是要thousands.AI deep learning is well-suited to find pat-有很多软骨细胞组成打印所需的生物墨水。故选A。terns in the complexity of potentially thousands of con-3.A【解析】推理判断题。根据最后一段There'sfounders.可推知,干扰因素应该被认真地考虑。故huge potential to use bioprinting to save lives.And the选D。technology opens up a lot of possibilities.可以推知,作8.B【解析】主旨大意题。根据第一段In a study pub者对生物打印技术充满希望,故选A。。lished in Nature Machine Intelligence,researchers at·3
本文标签: