高三2024届普通高等学校招生全国统一考试 青桐鸣信息卷二英语试题
■口■■■■口第二节(满分25分)【参考范文】Cody stepped in,holding the "happy"photo in front of his face like a mask.Amadore perkedup,turned his ears forward,and sniffed loudly.He didn't pull away or act scared.Then Cody turnedaway from Amadore and Sarai and switched photomasks.When he turned around holding the"angry"photo,Amadore snorted,twisted his head to pull on the lead rope,and backed into thecorner of the stall."Whoa,"Sarai soothed Amadore.Cody dropped the mask and showedAmadore his real face and Amadore calmed immediately."Now I see,said Sarai."That'samazing.He didn't have any problem with the happy face,but the angry face scared him.“Exactly!”said Cody,“I always have a happy face around horses,”Sarai laughed and nodded.."Are you ready to try putting the halter on Amadore now?"Cody asked.Sarai's stomach dida flip-flop.This was her last chance.If she failed,Amadore would have to go back to the rescueranch.So she took a deep breath and nodded.She took Amadore's halter and led rope in herhand.She could feel her heartbeat in her throat as she approached,but remembering the experiment,she relaxed and smiled.Amadore flicked his ears in her direction and sniffed loudly.Sarai raised thehalter toward his face,and Amadore stepped into it without hesitation.Tears pricked Sarai's eyes asshe buckled the halter behind his ear."I knew you could do it,said Cody from outside the stalldoor.Wiping her eyes quickly,Sarai turned to Cody,"Thanks.Amadore and I did it together.【解析】第二部分阅读第一节A语篇类型:应用文主题语境:人与社会【语篇导读】本文是一则招聘首席执行官的广告。2l.C理解具体信息。由第二段“we are seeking a new Chief Executive to lead the charity as itbegins a hugely exciting next stage of global growth”和第三段“We are looking for aleader who can build on this platform and realise our potential for scale at the same time asdeepening our impact”可知该组织希望扩大国际影响力。22.D理解具体信息。由第四段“The role is based in headquarters in London at least two daysper week.”可知这份工作需要每周至少有两天在伦敦。23.B推断。本文是一则招聘广告,故与就业机会相关。英语参考答案·第2页(共8页)
本文标签: