NT 高三2024届普通高等学校招生全国统一考试模拟押题试卷(一)1英语(新高考)试题

NT 高三2024届普通高等学校招生全国统一考试模拟押题试卷(一)1英语(新高考)试题正在持续更新,本期2024衡中同卷单元卷答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。 because everyone is going to the football game.W:Oh dear.I wish I were a fan.I should have known that.Text 10W:Dozens of recording stars began gathering at a Hollywood studio on Monday to add theirvoices to a song they hope will raise millions of dollars for Haitian earthquake relief.The wordsand music are an updated version of "We Are the World",a song that raised at least 30 milliondollars for African humanitarian programmes 25 years ago.Lionei Richie who co-wrote the firstsong with Michael Jackson is organizing the effort.The original producer Quincy Jones is usingthe same studio he used in 1985.Reporters and security surrounded Henson Studios expecting thearrival cars delivering the stars Monday afternoon for what is expected to be a marathon recordingsession.Smoky Robinson who sang on the original said the list of 100 singers asked to take partdoes not include any of the 45 stars from the previous version.Organizers have not said when thesong might be ready for the world to hear.第二部分第一节A本文是一篇应用文,题材为广告类。文章讲述了一家儿童新闻机构招聘儿童记者。它有一群才华横溢的儿童记者,年龄在10一14岁之间,来自全国各地和世界各地。自2000年以来,屡获殊荣的年轻记者报道“儿童新闻”,涵盖政治,娱乐,环境,体育等。21.D细节理解题。根据Scholastic Kid Reporters have made headlines·一段的内容可知,“学院派儿童记者”采访普利策奖得主、作曲家林一曼努埃尔·米兰达(Lin一Manuel Miranda)、环保主义者简·古道尔、国会图书馆馆长卡拉·海登、诺贝尔和奖得主马拉拉·尤萨夫扎伊、《狗人》作者戴维·普尔基、女演员米斯蒂·科普兰等人,成为头条新闻。22.B细节理解题。根据To be considered…一段的内容可知,申请人年龄必须在10一14岁之间。欢迎世界各地的学生申请。即有年龄限制。23.C细节理解题。根据Throughout the year·一段的内容可知,在这一年中,学术儿童记者会报道对他们和他们的同龄人最重要的问题和话题。B本文是一篇记叙文,主题语境是人与社会;主题群是文化传统;主题语境内容是保护传统技艺;主题育人功能是教育学生保护传统文化艺术的意识。文章讲述了石雕匠在墨西哥延续传统。在墨西哥城东侧的奇玛尔华坎地区的一个村庄里,能听到锤子和其他工具敲击石头的声音。这些声音来自石匠,他们仍然在从事一项代代相传的技能。村子里到处都是一米高的宗教人物和其他美丽的石雕。24.B细节理解题。根据第三段第一句的内容可知,其他地区的雕刻家很久以前就开始使用机器了,而这里的工人只使用锤子和其他特殊的手工工具。即这里的石雕制品是手工制作的。25.C推理判断题。根据第四段的内容可知,石雕师年龄一般都比较大。大约10年前,大约有600名正式的石雕师。现在,大概只有300名左右。雕刻家都快去世了,他们的孩子一般不愿从事这一行。即令人担忧的石雕未来。26.D细节理解题。根据第六段最后两句的内容可知,大多数雕刻师在家里都有工作区,这英语参考答案第3页
本文标签: