广东省2024年9月八校高三联合检测(纵千文化-5033C)英语答案
包的卡车,这无异于困难中的一丝光明。44.D根据上文中“many were trapped overnight with no access to”可知,Casey Holihan和她的丈夫John Noe坐在车里,担心最糟糕的情况。45.A根据上下文可知,他们在等待中发现一辆面包车就在他们前面。46.B根据上文中“they called the customer service number listed on the back of the truck”可知,他们拨打了卡车后面的客户服务电话,留言请求司机打开后车厢,把面包分发给周围饥饿的乘客。47.C根据上文可知,许多人被困在高速路上,无法获得必需品,因此他们拨打了卡车的客户服务电话,请求司机打开后车厢,把面包分发给周围饥饿的乘客。48.B根据上文中“It was a!ast-ditch effort'”并结合语境可知,这对夫妇对得到回应不太乐观49.C根据下文中“they soon received a phone call from the company's owner'”可推知,但令他们吃惊的是,他们很快就接到了公司老板的电话。50.D根据下文中“Overjoyed by the news”可推知,卡车公司的老板同意将车上的面包分发给需要的人,此处在告诉夫妇二人他正在指示卡车司机打开车门。5l.B根据下文中“to bring much-needed things to the cars around them”并结合语境可知,他们与卡车司机合作,把急需的东西一面包送到他们周围的汽车上。52.A根据下文中“in an impossibly disturbing situation'”可知,在当时令人难以置信的混乱局面中,简单的几条面包就是希望。53.C根据上文内容可知,在困难时刻,有人伸出了援助之手,这是最善良的时刻。54.A根据下文中“someone choseover profit'”可知,这家公司本可以从面包中获利。55.D根据上文内容可知,这家公司在人们如此绝望的情况下提供了帮助,这是人性的体现。56.to scare 57.for 58.but 59.winding 60.a 61.is observed 62.Specifically 63.whom 64.varieties65.substantial第一节One possible version:The Low-carbon Lifestyle Around Me"Low-carbon lifestyle"is a concept aiming to lower the carbon dioxide emission in living as much aspossible.At present,this lifestyle is being accepted in my family.My father used to drive his car to and from work,but things were different in the last Spring Festival,during which he had enough time to experience the low-carbon lifestyle.We visited our relatives and friends bybicycle during the festival,which is good to our health and for the environment.Now I always remember to turnoff the light when I leave my room and I often use things that can be recycled.For example,I use both sides ofthe paper.I think it's our duty to live a low-carbon life.Let's put it into action as soon as possible.第二节One possible version:Just at that moment,Luella's family returned in their car.Empathy surged within me as I saw the shockand disbelief on their faces.I couldn't help but approach Luella,tightly holding her hands and saying,"I'm sosorry for your loss,but thankfully you're all right."She weakly nodded at me,still appearing puzzled by thedevastating sight.My family volunteered to help hers clean up the mess,cutting down the branches andremoving the fallen trees from the yard.To uplift Luella's spirits and bring her comfort,I tried my best to cheerher up while tidying the garden with her,during which my own joyful personality seemed to revive a bit.Even after the debris was cleared,I could still sense Luella's sorrow for her lost garden.My heart went outto her,knowing how much she had cherished those tulips that she had devoted so much energy to.Yet now,they were all gone.Determined to restore the beauty that once thrived,I suggested that we rebuild the garden.Luella agreed delightedly.With each bulb carefully planted and watered,the new tulip seedlings once again filledthe garden,which symbolized the sprouting of a new friendship between us,as well as the turning that I finallygot embraced by this new environment.My mom was right:it's more blessed to give than to receive becausewhen you give,you may receive something unexpected in return.【2025单科综合卷(五)·英语参考答案第4页(共4页)】
本文标签: